Menu Luk

Lån 2.000 kroner – hurtigt og billigt

Låneguide til små beløb

Når du ønsker at låne et lille beløb på DKK 2000, bestemmes dit valg af långiver primært af, hvor hurtigt du kan tilbagebetale. Hvis du kan betale inden for 30 dage, er der ikke tale om sagen. Du skal vælge et rentefri lån , der gives til nye kunder.

Der er ingen, eller i det mindste meget få, spillere, der tilbyder små lån til et års løbetid. De mest almindelige løbetider er 30 til 90 dage. Hvad angår lånets hastighed mellem ansøgning og betaling, er der ingen større forskel, da hastighed er selve låne produktet, uanset hvad du vælger. Med hensyn til pris skal du vælge et lån med en længere løbetid, hvis du låner til en almindelig pris og ikke bruger et nyt kundetilbud, der er rentefri.

Omkostninger over tid

Omkostningerne ved det 30-dages lån er mere eller mindre indlysende. Men hvad er de reelle omkostninger pr. Måned for et 90-dages lån, der betales med 3-måneders fakturaer? Her er det let at misforstå. For at kende omkostningerne, skal du vide, at en del af hver faktura består af delrenter og delafskrivning. Det 90-dages lån bruger livrente .

Sammenligning af 30 dage og 90 dage

Prøverenter taget fra den dato, hvor artiklen blev skrevet.

  • Det 30-dages lån har en årlig rente på 121,67%. Du betaler 2200 tilbage, og omkostningerne er således 200 DKK.
  • Det 90-dages lån med tre lige store månedlige fakturaer har en årlig rente på 83,54%. De månedlige omkostninger ved lånet er 90 dage (renteudgifter) i henhold til afskrivningsplanen nedenfor:

Det kontrolleres også på långiverens websted.

Som du kan se, er renteomkostningerne kun SKK 140 i den første måned af lånet, hvilket er 90 dage, og er således 60 SKK billigere i denne periode. Det er ikke indlysende at se dette, da den månedlige betaling er angivet som 761,57 krono3 og “3 lige fakturaer”. Det er vigtigt at forstå, hvordan et annuitetslån fungerer og at skelne mellem amortisering og renter.

“Et hurtigt lån er bare et hurtigt lån?”

Det er hvad medierne fik dig til at tro. Du finder måske det “latterligt at give tip til et specifikt lånebeløb”, men se på de følgende sider, og du vil se, at anbefalingerne ser helt forskellige ud, især for højere lånebeløb.